Rhododendronparken i Tylösand

I går var vi lediga, så då passade jag och mannen på att åka till rhododenronparken i Tylösand här i Halmstad. Efter en lugn morgon med frukost i lugn och ro stack vi iväg. Solen sken och när vi kom fram var det såklart fullproppat med bilar och bussar på parkeringen i Tylösand. Som tur var så var nog inte alla de människorna i parken. Med en gnutta tålamod så lyckades jag ändå få till en del bilder utan massa människor med. Men fullt förståeligt att folk väljer att åka dit. En röd dag, solsken och rhododendron i full blom så det var en perfekt dag att besöka parken. Träffade på ett trevligt par som också gick runt och fotograferade och mannen erbjöd sig snällt att ta kort på oss två tillsammans.

Rhododendron blommade för fullt och man slås verkligen av hur stora och vackra en del av de gamla buskarna är. Jättevackra!

Rhododendronparken, som ligger i Tylösand, i Halmstad är över 80 år gammal. Kommunen restaurerade den och planterade nytt för några år sedan. Det har visst planterats 250 nya rhododendronbuskar och nu finns det fem sorters rhododendronbuskar i några olika färger, enligt kommunens hemsida.

Där växer såklart andra träd också, som körsbär och katsura. Aldrig hört talas om katsura. Men ska tydligen få jättegula löv och dofta som  pepparkaka på hösten, vilket ju låter spännande! Får nog återkomma till parken i höst och se om det stämmer.

Rhododendronparken, Halmstad

Rhododendronparken är en väldigt mysig liten park. Inte så stor, men mitt i parken växer det stora buskar och det syns tydligt att de har några år på nacken. Det slingrar sig små stigar fram, in mellan buskarna, som känns som stora blommande kojor, längs med vackra små vattendrag och över några små broar.

Rhododendronparken, Halmstad

Rhododendronparken, Halmstad

Rhododendronparken, Halmstad

Rhododendronparken är väl värt ett besök under rhododendronsäsongen!

Hoppas ni har en fin vecka!

Kram på er

Kommentarer

 1. Wow, så vackert! <3
  Rhododendron är verkligen ståtliga och i sådan mängd blir det otroligt pampigt.

  Jag önskar dig en fin dag!
  Kram Sofia

  2017-06-08 Svara
 2. Pia

  Jaa, visst är de!?
  Tack! Önskar dig detsamma!
  Kram Pia

  2017-06-09 Svara
 3. Det är verkligen häftigt med rhododendron när de är stora och blommar i mängder på det där viset!

  2017-06-09 Svara
  1. Pia

   Ja eller hur!! Var jättemysigt att gå runt bland de stora blommorna☺️

   2017-06-09 Svara

Leave a Reply