Mysiga granskog

Jag älskar vandra runt i granskog. Det spelar ingen roll vilken årstid det är eller vilket väder. Det är ändå alltid så grönt och mysigt i en granskog. Självklart är det ett stort plus om solen skiner ner mellan grantopparna och ger ett sådant där underbart, magiskt sken. Men även om den inte gör det, så är granskog alltid så mysig att vandra runt i.

Den här dagen var det just det där vanliga gråa vädret, med regnet hängandes i luften, men vi åkte ut ändå. Vi gick längs blöta och gyttjiga stigar, med en bäck som högljutt porlade vid sidan av stigen. Allt är blött och vattenmättat nu efter allt regnande senaste månaderna. Så istället för att vandra stigen fick vi gå bredvid för att inte behöva bli alldeles leriga.

I granskogen ser man allt ifrån gamla, stora och mossiga träd till små söta bebisträd.

Minigran

Älskar den gröna, mjuka mossan. När den kryper upp för de gamla, höga trädstammarna. När den klättrar upp på stenarna och täcker dem och gör dem alldeles mjuka och gosiga.

Mysig granskog

Jag tycker att det alltid finns så mycket att se och upptäcka i skogen. Även om det till en början inte ser ut att vara något särskilt. Inte förrän man kanske tittar lite närmre. Finns alltid något som gör en fascinerad. Jag blev så förundrad av att det plötsligt dök upp några träd som var alldeles täckta av sådan där mossa som hänger ner och ser alldeles gammal ut. Bara just på den där lilla platsen. Och det var små träd, inga stora gamla granar.

Mossiga träd

Mossiga träd

Mossiga grenar

Rotvälta

Det här var ingen liten rotvälta! Min man är lång kan ju tilläggas. Och när man går runt så ser man att det är inte bara ett träd, utan tre (tror jag det var) som är fästa i den här rotvältan. Nu är den här ganska gammal tror jag och träden ligger plant på andra sidan så jag hoppas inte det är någon fara att vara där men jag läste faktiskt i en gammal artikel i svenska dagbladet att det är farligt att gå under sådana här rotvältor (jag visste inte detta förrän efteråt)! Den skulle tydligtvis kunna slå igen. Det var bara en kort artikel men artikeln finns HÄR!

Nervält gran

Det varierar så mycket när man tittar lite närmre. Så många olika slags mossor, träd och annat.

Mossiga träd

Gillar ni också att vara ute i skogen? Eller vad har ni för favoritställen i naturen?

Kram ♥

Leave a Reply