Smultronställen: Skedala skog

Ett litet favoritställe som jag har strax utanför Halmstad är Skedala skog. När man kör från Halmstad mot Ljungby så svänger man av strax efter Skedala in mot Ön. Man kör förbi sjön och vidare en liten bit uppför en backe. Där har vi parkerat bilen vid en liten vägkorsning och traskat uppför en backe till höger, in i skogen. Efter en inte alls lång bit kommer man till ett ställe som jag tycker är jättemysigt. På ena sidan av den lilla grusvägen har du en liten höjd, med stora stenar som man kan klättra runt bland. Och på andra sidan vägen har man en annan backe som höjer sig ännu högre upp. Marken är på den sidan täckt av en tjock, mjuk mossa som är alldeles underbar att gå på.

Det är bara andra gången vi är på just det här stället i Skedala skog, så vi var glada att vi hittade tillbaka till platsen. Finns ett antal olika småvägar att irra runt på i den här skogen.

Men i alla fall, på bara ett pyttelitet område där i Skedala skog, finns två av mina favoritställen. Jag ser det som två ställen därför att de är så olika varandra tycker jag. Där kan jag lätt bara gå runt och fotografera och njuta av skogen och tystnaden. Det känns som att man är på äventyr i en sagovärld.

Den här gången var den annars så gröna mossan täckt av ett tunt, tunt lager av snö, knappt märkbart, men ändå så att allt såg lite, lite annorlunda ut.

Stora stenar i Skedala skog

Det här var lite oväntat att hitta mitt ute i skogen tyckte jag. Stora istappar på stenarna. Det är ju en av de sakerna jag älskar med naturen, att man hela tiden hittar nya fascinerande saker! Vackra saker.

Is från stenar

Istappar i skogen

Eller roliga fenomen. Som det här trädet som nästan ser ut som att det växt ihop med stenen, i alla fall fått en rolig form.

Mysig skog

Skedala skog

Tidigare inlägg: Skedala skog – Bland granar och mossa

Kommentarer

 1. Utrolig fine bilder! 🙂 Jeg stortrives ute i skogen, og gjerne i slike eventyrskoger 😀

  2018-03-07 Svara
  1. Pia

   Tack!!! Jaa visst är det härligt att vara ute i skogen:)

   2018-03-08 Svara

Leave a Reply