Varför du ska framkalla dina bilder

Vad gör du med dina bilder? Brukar du framkalla dem? Varför ska man framkalla sina bilder?

Det är verkligen något speciellt med bilder. Bilder hjälper oss att komma ihåg känslor. Hur känner du det när du tittar på dina bilder? Bilder på dina vänner, din familj? Fotografier hjälper dig minnas, minnas roliga saker du gjort, saker du lyckats med, saker du upplevt. Minnas personer som kanske inte finns kvar och det är också otroligt värdefullt att ha.

Jag älska den här bilden på mina småsyskon!

Värdet av att själv vara med på bild

Men du själv då? Hur känner du för att själv vara med på bilderna? Många är så missnöjda med hur de ser ut, eller vet inte vad de ska göra framför kameran, så de vill helst inte vara med över huvud taget (har själv varit där). Men vet du vad! Det är så synd! Det är bara du som ser dig själv med sådana kritiska ögon. Försök se dig själv med andras ögon! Andra vill se dig också på bilderna! Jag lovar! Om du inte tror mig så kan du ju fråga dina nära eller dina vänner 😉

Som par till exempel så är det så värdefullt att ha bilder tillsammans. Och inte bara en bild, utan bilder genom åren. Det är så roligt att titta tillbaka på och minnas hur ni såg ut eller var ni var och vad ni gjorde. Hur ni har förändrats. Se ER resa genom livet.

framkalla dina fotografier

Personlig inredning

Framkallar du dina foton? Gör du förstoringar, eller tavlor av dem?

När vi var nygifta hade vi nästan allt från Ikea (obs! det inget fel med det). Dekor, tavlor, ja allt! Det var inte särskilt personligt. Det betydde inget särskilt för oss.

Men sen ville vi att vårt hem skulle spegla oss. Jag älskar det hemma hos andra. Att man ser människorna som bor där speglas i deras inredning. Se deras bilder de har uppe. Det säger något, berättar om dem. Vad de gillar och så vidare.

Så det var då som vi började byta ut vad vi hade till sånt som sa något om oss, vår historia, och då blev det fotografier just! (Eller saker som vi tyckte om eller som betydde något för oss). Vi hade inte så mycket dekor utan det var mest ramar med foton i. Personliga bilder, på familj och vänner, på oss, från resor osv. Foton på väggarna i stället för andra tavlor.

Sen har det så klart ändrats med åren, vilket också är en fördel med att ha sina egna bilder, att det är lätt att byta ut dem och förnya sig!

Varför du ska framkalla dina bilder

Jag älskar att ha bilder digitalt, jag tycker det är lätt att se dem och hitta en bild jag kanske letar efter men det är en helt annan känsla att få se en bild på papper, att kunna sätta upp den på väggen. Det ger något mer! Speciellt om du gör en förstoring.

Det är som den andra halvan av att fotografera. Det är kul och tillfredsställande!

Du kan välja papper, vilken tjocklek, det finns papper med struktur, glansigt eller matt. Du kan välja en fin ram och sen hänga upp den. Eller ge bort som present.

Och så är det väldigt roligt att få på posten, att få öppna och titta på dina bilder du tagit, få hålla dem i din hand.

framkalla dina bilder

I den digitala världen glöms de så fort bort, men om du har framkallat dina favoriter, så har du dem sen. Hänger du upp dem så ser du dem varje dag. Och andra kan också få se dem och njuta av dina bilder.

Istället för att till exempel köpa tavlor kan du hänga upp din egen konst!

Till slut, så är det ju faktiskt mysigt att sitta o bläddra i gamla fotoalbum. Kanske tillsammans med någon. Väcka minnen till liv, prata om dem.

titta i fotoalbum tillsammans

Så visa dina bilder du tar! Inte bara på instagram eller facebook!

Berätta gärna hur du tänker kring det här! Brukar du framkalla dina fotografier? Gör du kanske fotoböcker?

Jag kan också tipsa om ett knep som kan få dig att framkalla mer! Läs mer om det i den här artikeln:

Knepet som får dig att skriva ut och framkalla mer

Kramar

Leave a Reply