Recept – Pepparkakskladdkaka

Har du testat pepparkakskladdkaka? Är det någon mer än jag som älskar pepparkakskryddor? Jag älskar pepparkakskryddor och alla såna kryddor som kanel, kardemumma… mums. Så jag blev sugen på att testa ett nytt recept som jag hittat, ett recept på en variant av kladdkaka. Två fantastiska världar i en och samma kaka kan ju inte bli fel? Och det blev det inte heller. Alltså det blev sååå gott! Ja, både med och utan grädde😉

Jag tycker kladdkaka är helt underbart, både för att det är choklad i (eller ja kakao om en ska vara petig) men också för att det är så lätt att göra. Det går snabbt och det är ingredienser som man alltid har hemma!

Så nu måste jag bara dela med mig av det här jättegoda receptet på pepparkakskladdkaka (roligt ord att skriva😉 )

Pepparkakskladdkaka

Du behöver:

3 ägg

3 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

5 msk kakao

2-3 tsk pepparkakskryddor

(jag tog 3, eftersom jag älskar den smaken, men vill du ha en lite mildare smak kan du ta mindre)

2 dl vetemjöl

150 gram smält smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 g.

Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker (vispa inte), blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör sen ner smöret. Bred ut smeten i en rund, smörad form och så in med kakan i ugnen i ca 20 minuter (jag hade inne den ett tag längre, men vår ugn är lite seg ibland)

Den ska fortfarande vara lite lös i mitten, det sätter sig lite när den svalnat.

Pepparkakskladdkaka

Berätta gärna om du provat sån här kladdkaka och vad du i så fall tycker! 

Receptet kommer ursprungligen härifrån:

https://attvaranagonsfru.elsasentourage.se/2014/12/01/att-baka-pepparkakskladdkaka/

Kramar / Pia

Leave a Reply