Personen bakom kameran

Hur hade du beskrivit dig själv med en bild eller med en serie av bilder? Det är en rolig utmaning. Jag tänkte att jag skulle försöka mig på det, att berätta lite om mig själv med bara ett par bilder.

BENJAMIN OCH JAG

Den andra halvan av mig.

Jag har varit gift i mer än 19år! Vi träffades när jag gick sista året på gymnasiet och sen dess har det varit vi två, i vått och torrt.

Det är lite intressant att tänka tillbaks på vad jag var orolig över i början, jag var orolig över att vi hade så olika smak i massa saker (alltså inte i viktiga saker). Det var saker som musik, film, mat osv. Det oroade mig i början av någon anledning, jag trodde väl man behövde tycka samma om allt för att lyckas😉

Men nu känner jag inte ens av de sakerna längre. De är mer roliga nu. Det är ju perfekt att vi inte har samma godissmak tex, för då får jag ju ha mitt godis i fred😉😉 haha

Jag tror att vi också lärt oss att hitta de saker vi faktiskt tycker om båda två. Som med musik eller film till exempel, vi har liksom hittat det där vi tycker om samma och så gör vi de bitarna tillsammans.

Är du lik eller olik din partner?

HUR VI BOR

Vi hittade hem när vi flyttade till Halmstad. Och nu i slutet på februari flyttade vi till en ny lägenhet. En tvåa på markplan och alltså med en liten liten uteplats. Vi tycker om att bo enkelt så det här är alldeles perfekt för oss. Och uteplats alltså! Det känns så ootroligt lyxigt. Mannen älskar att grilla och det känns som sån vardagslyx att vi ska kunna göra det nu när vi vill!

Det bästa med den här lägenheten (förutom uteplatsen) är den låga hyran, att vi har tvättmaskin och diskmaskin och att många av våra vänner bor i samma område.

FIKA OCH BAKNING

Är du en mat-person eller en fika-person? Jag är definitivt en fika-person. Mat är oftast bara något jag äter för att jag behöver (eller måste) äta, inte för att jag vill. Men fika är mys för mig. MUMS!

Jag gillar att baka, men hur mycket jag bakar det går i lite vågor. Har inte nån stor frys så kan aldrig baka hur mycket som helst för det finns ingen plats att frysa in det (och kan ju tyvärr inte bara äta gott hela tiden)

Men sen vi flyttade har suget att baka börjat komma tillbaka, vilket är jätteroligt. Dessutom kommer vi troligen att få in en hel frys framöver här och då har jag plats, wihoo! Vill kunna ha massa gott i frysen att ta fram om det kommer gäster eller man själv blir sugen.

Hade önskat att vårt hem alltid luktade så där underbart som det doftar när man bakat.

PLANT-MAMMAN

Till dig som tror att du inte har gröna fingrar eller kan ta hand om växter, SÅN var jag innan! Allt dog. Men inte så konstigt egentligen för jag kom ju nästan aldrig ihåg att vattna!

Men så bestämde jag mig för att jag skulle börja bry mig lite mer. Och nu växer det som ogräs här hemma och flera plantor som vi haft lite längre har blivit riktigt stora nu.

Det började nog med att jag började anteckna NÄR jag vattnade och att jag började göra det regelbundet. Jag började bry mig om dem lite mer, damma bladen och så vidare och nu är det riktigt roligt t.o.m!

Vi har försökt oss på att odla lite på balkongen också tidigare år men det har inte heller gått något vidare (förutom mannens alla chilisar). Men nu ska det bli riktig spännande att se hur det ska gå med vår lilla uteplats. Vi har redan planterat lite fröer inne som är tänkta att få vara där ute senare. Så just nu är vårt köksbord mer en växt-förvarings-plats än ett matbord haha.

Gillar du växter? Ska du odla något speciellt?

Lär känna mig

FOTO OCH JAG

Något som är roligt med fotografering är att det alltid finns mer att lära sig. Att en blir nog aldrig fullärd, vilket jag på ett sätt gillar, för det är roligt att kunna växa.

Jag vet faktiskt inte när det hela började för mig. Så länge jag kan komma ihåg har fotografering alltid funnits där. Sen har jag haft långa perioder där jag inte rört en kamera, men jag har alltid kommit tillbaks till det och dragits till det. Men de senaste åren har det faktiskt varit en väldigt konstant del av mitt liv.

2018 gjorde jag ett projekt där jag skulle ta en bild varje dag i ett år och när det sen tog slut ville jag inte riktigt sluta…så jag startade ett nytt sånt projekt igen 1 nov 2019 (orkade inte vänta till januari). Det hjälper mig jättemycket att hålla igång att jag har ett projekt. Så jag har mycket personliga foto-projekt vilket jag verkligen gillar.

Sen startade jag företag för ungefär ett år sen tror jag. Det är också en drivkraft till att fortsätta att lära mig mer och att bli bättre. Och något av det bästa med att fotografera människor är när de ser hur fina de blir! Många tycker inte om att se sig själva på bild men när de ser att de blir bra och jag ser hur glada de blir för det, DET är en underbar känsla😊

Ja, det var lite om vem jag är, personen bakom den där kameran😉

Nu får du gärna berätta något om dig om du vill, hade varit roligt!

Kramar / Pia

Leave a Reply