Våren som kom till slut

vitsippa

Heeej! Nu var det längesen jag skrev här. Tiden bara rusar förbi en och det har hunnit hända mycket sen dess och nu är våren här igen. Den bästa tiden på året tycker jag.

Våren tog sin tid på sig det här året. Det snöade t.o.m i maj månad och det kändes som att “april-vädret” kom i maj istället.

Vitsipporna började dyka upp i april och det kändes som att det var ovanligt mycket och stora blommor. Och att de blommade länge. Skillorna kom också i den vevan, kanske aningens tidigare.

Även magnolian kändes senare än förra året (iallafall vår magnolia). Den hade tom börjat få gröna bladskott innan blommorna slog ut (den brukar ju blomma på bar kvist?).

Häggen och andra fantastiska blommande träd, som syrener, var väl också igång i början till mitten av maj nångång.

De gröna träden började inte knoppas förrän i slutet av april (minns knappt vad som är normalt, men vi bor ju ändå i södra sverige😉) Kändes iallafall som att de också tog god tid på sig. Det kan ju vara bra att det inte går för fort i och för sig, man kan njuta längre. Men det var alldeles för kallt och för lite soltimmar för att man skulle njuta så mycket.

Nu har iallafall äntligen solen och värmen hälsat på en del😎.

Hoppas du har haft en skön vår?

Vitsippor på våren
Äppelblom
vårens blommor, skillor och magnolia
våren med sina blommande träd

Leave a Reply