Rhododendron i Halmstad

Rhododendron

Rhododendron

Det finns en liten park i Halmstad med rhododendron. Det är ingen stor park som exempelvis Sofiero men där är väldigt fint när rhododendron blommar.

Nu är det nog sent att se blommorna för det här året men vi hann iallafall dit en liten sväng en kväll. Vi slogs av hur enorma en del av buskarna är (trots att vi ändå varit där flera gånger). Och jag älskar att man kan vandra runt där på stigarna bland buskarna, gå in i små gångar och nästan komma in i små grottor under de stora blommorna. Hur mysigt som helst!

Rhododendronbuskar
Rhododendronparken i Tylösand

Den här gamla parken anlades tydligen på 30-talet så det är inte så konstigt att buskarna hunnit växa till sig och bli så stora. Det finns flera olika sorters buskar, som lila, rosa och vita.

Området som du hittar Rhododenronparkenparken i ligger längs Prins Bertils stig i Tylösand, och bara ett stenkast ifrån havet. Där hittar du en liten vik som kallas Tjuvahålan. Där är det också väldigt mysigt, inte alls någon stor strand där finns ändå både sandstrand, klippor och en liten brygga.

Har du varit i Rhododendronparken?

Jag har skrivit ett inlägg om Rhododendronparken tidigare och det hittar du här:

https://simplypapaya.com/2017/06/07/rhododendronparken-i-tylosand/

Kan även hitta mer information här:

https://www.destinationhalmstad.se/uppleva/natur-och-friluftsliv/rhododendronparken

Kramar /Pia

Leave a Reply