Om mig

Mitt namn är Pia Olsson och bor i Halmstad sedan 2012 tillsammans med min man Benjamin. Vi gifte oss 2001 och har bott på lite olika platser sedan dess, men vi hittade hem när vi flyttade till Halmstad.

Jag har älskat att fotografera sen så länge jag kan minnas. Det har blivit ett sätt att fånga vårt liv på. Under årens lopp har jag fotograferat allt möjlig, mycket landskap, natur och porträtt. Något jag tycker väldigt mycket om är makrofotografering, alltså att komma nära allt smått och se det vackra i det lilla.

Jag har alltid fascinerats av miniatyrvärldar, miniatyrer och allt sånt. När jag var liten önskade jag att jag kunde krympa mig själv och bli liten som t.ex. Nils Karlsson pyssling eller Teskedsgumman. Det hade varit som att komma till en annan värld. Det är lite samma sak med makrofotografering, bilderna jag tar gör att jag kan uppleva en liten bit av den världen.

Så för att summera, för mig är bilder jätteviktiga. Mina bilder speglar kanske inte alltid den exakta verkligheten, utan jag försöker skapa bilder som är lite annorlunda och förhoppningsvis lite mer unika.

Varför namnet Simply Papaya?

Det är ett namn som växt fram under en längre tid. Papaya blev en rolig grej som min man började kalla mig när han skojande med mitt namn på engelska [Paya] vilket ledde till PaPaya.

Sen för några år sen när jag startade en ny blogg, och tanken var att jag skulle skriva lite om att leva enklare, funderade vi om vi på något sätt skulle få in Papaya i namnet. Så då blev det Simply Papaya.

Pia Olsson

Pia Olsson

Fotograf

Det är jag som är fotografen bakom bilderna och står för den kreativa sidan i företaget.

Benjamin Olsson

Benjamin Olsson

Administratör / Teknisk support

Och jag är tekniknörden och ansvarar därför för hemsidan och diverse administrativa uppgifter inom företaget.

Nyhetsbrev